Kako do zelenog otoka u svom kvartu?

Na području grada Splita, trenutno se nalazi ukupno 160 zelenih otoka za odvojeno prikupljanje otpada - tetrapaka, stakla, plastike i papira. Tome treba dodati i, zasad, sedam mobilnih reciklažnih dvorišta koja po potrebi mijenjaju lokacije, a u kojima se odvojeno mogu odložiti staklo, plastika, papir, metal, tetrapak, obuća i odjeća, toneri, baterije i lijekovi.

Međutim, jedno od čestih pitanja upućeno djelatnicima Čistoće glasi: kad će stići zeleni otok u naš kvart? Odgovor na to pitanje je kompleksniji nego se u prvi tren misli jer postavljanje novih zelenih otoka ne ovisi samo o Čistoći Split. No, krenimo redom.

Da bi se zeleni otok postavio na neku javno prometnu površinu u gradu Splitu, potrebno je da gradski kotar ili mjesni odbor odredi njegovu lokaciju. Potom  gradski kotar, odnosno mjesni odbor upućuje Čistoći zahtjev za postavljanjem zelenog otoka, nakon čega slijedi njegovo postavljanje.

Čistoća Split poziva sve građane koji nemaju, a žele zeleni otok u svom kvartu, da sa zahtjevom za njegovo postavljanje kontaktiraju svoj gradski kotar  ili mjesni odbor  te ujedno izražava zadovoljstvo što je sve više onih koji odvajaju i žele ubuduće odvajati otpad.

Zadnje novosti i obavijesti

Hidden script for title transfer